גנזך ויצמן הוקם בשנות ה-50 במטרה לשמר את מורשתו ופעילותו של ד"ר חיים ויצמן.
הגנזך ממוקם בסמוך לבית ויצמן במכון ויצמן למדע ומהווה בית ליותר מ- 200 אלף מכתבים ומסמכים היסטוריים שהשאירו אחריהם בני הזוג ויצמן.
בין אוספי הגנזך הזמינים באתר זה, ניתן למצוא התכתבויות אישיות של בני המשפחה, מסמכים המתארים את התפתחותה של התנועה הציונית שד"ר חיים ויצמן עמד בראשה, כשלושה עשורים וחומרים המספרים את סיפור הקמתה של מדינת ישראל. בנוסף בגנזך שמור החומר המדעי רחב הידיים של ד"ר חיים ויצמן, אשר היה מדען ויזם ועל שמו רשומים למעלה מ-200 פטנטים; וההיסטוריה של מכון המחקר ע"ש דניאל זיו לימים מכון ויצמן למדע.
אוסף המסמכים הייחודי של ד"ר ורה ויצמן. רופאת ילדים במקצועה, ממייסדות ארגון ויצו, פעילה ציבורית בארגון הדסה, עליית הנוער ובארגון אילנשיל פוליו (איל"ן), נשיאת מגן דוד אדום, וממקימי מערך השיקום לחיילים נכים במדינת ישראל. בין מכתביה האישיים והמקצועיים ניתן למצוא אוסף גדול של פניות הציבור אליה בשנות החמישים והשישים, המשקפים את המציאות במדינת ישראל בראשית דרכה.
באתר נמצא אוסף תצלומים רחב היקף מסוף המאה ה-19 ועד העשורים הראשונים של מדינת ישראל.
בגנזך ויצמן שמורות תכניותיו המקוריות של האדריכל אריך מנדלסון, אשר תכנן את בית ויצמן הפועל כיום כמוזיאון.
ד"ר ויצמן היה מודע לחשיבות המסמכים שברשותו, ביוני 1940, כשאנגליה חששה מניסיון פלישה גרמני, פנה ויצמן לידידיו ואמר:
"אם לא אשאר בחיים אחר שעת חרום זו, הריני מבקש מידידי לכנס את החומר הנוגע לארבעים שנות עבודתי, ומקווה שאחדים מהם או כולם יוכלו להיפגש כשיושג לבסוף השלום" (חיים ויצמן).